Helen Sjöholm är en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade artister. Just nu spelar Helen en av huvudrollerna i musikalen ”Livet är en schlager” på Cirkus i Stockholm. Helen fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen ”Kristina från Duvemåla” 1995 och tilldelades Thaliastatyetten för sin insats. 2002 fick hon Guldmasken för sin prestation i ”Chess”, där hon spelade den kvinnliga huvudrollen. Hennes andra Guldmask erhöll hon för sin roll som Eliza Doolittle i musikalen ”My Fair Lady”.

Utöver hennes musikalroller har hon spelat in ett flertal skivor, både som soloartist och tillsammans med bland annat Benny Anderssons Orkester, som med låten ”Du Är Min Man” låg på Svensktoppen i fem år. Hennes album har sammanlagt belönats med inte mindre än sju Grammis. Helen har även haft huvudroller i filmerna ”Såsom i himlen” och ”Simon och ekarna”, för vilken hon även Guldbagge-nominerades.

Helen har med sig fyra av Sveriges absolut främsta musiker.

Martin Östergren – piano
Jojje Wadenius – gitarr
Ulric Johansson – bas
Tomas Bergquist – trummor

Helen kommer att välja både bland kända och mindre kända låtar ur sin breda repertoar.

www.helensjoholm.nu

 

Ju mer Helen Sjöholm desto bättre! En fantastisk naturbegåvning! Med mycket humor dessutom!

 

Helen Sjöholm är enastående i sin krävande roll där hon är på scenen i princip hela tiden. Hon ska inte bara sätta de höga tonerna utan också agera i långa talade avsnitt. Föga överraskande klarar hon allt suveränt.

 

Helen Sjöholm är en lysande stjärna. Hon är mysig, storslagen, spexig, humoristisk och ganska omöjlig att inte älska.