ÄNTLIGEN!

KARLSTAD CCC har nu en flygel!

Jan Lundgren kommer till Karlstad!

"Jazz på svenska" & "Jazz på ryska" spelas live igen!

"Jazz på svenska" från 1964 är den mest sålda jazzskivan i Sverige genom tiderna och en milstolpe inom svensk musik. Jan Johanssons sparsamma och oändligt vackra tolkningar av svensk folkmusik har blivit en del av den svenska folksjälen.

Jan Johansson rycktes allt för tidigt bort i en onödig trafikolycka en kall höstmorgon 1968. Men musiken lever vidare, och det svenska vemodet och längtan har aldrig haft en så klar röst.

När nu Jan Lundgren tolkar Johanssons jazz i folkton gör han det med stor varsamhet. Grundharmoniken och de dissonanta gesterna finns kvar, även om Lundgren gjort små förändringar och satt sitt eget avtryck på improvisationerna.

Mattias Svensson agerar Georg Riedel med stabilt basspel. Största förändringen är en stråkkvartett (Bonfiglioli Weber String Quartet) som lagts till i flera av arrangemangen, en gränsöverskridning som tillför och känns helt logisk". Stråkkvartetten leds av Claudia Bonfiglioli som är stämledare vid Kungliga Filharmonikerna.


"Jazz på svenska" har varit en del av mitt liv sedan första klass i småskolan. Under alla år har jag längtat efter att få höra den live och nu är väntan över!

Jag lyssnar på och upplever flera konserter och föreställningar varje vecka. En av årets bästa upplevelser var när jag under Falkenbergs Jazzdagar blev helt tagen av "Lycklig resa". Jag sa till mig själv direkt under konserten att detta måste jag erbjuda mina musikvänner i Värmland.

Jag är oerhört glad och stolt över att den efterlängtade flygeln på Karlstad CCC får möta Jan Lundgren och det inför en tacksam publik!

Varmt Välkomna!
Erik Rynefors, Arrangör


Onsdag 22 febr 2017 kl 19.00

Konsertlängd:  1 tim 45 min utan paus

Biljettpris. 425:-

Biljetter: scalateatern.com 054 - 19 00 80, ticketmaster.se